Zadnje godine
Tokom rata u BiH grupa Indexi nije radila, ali su snimili pjesmu "Ulica prkosa". Davorin Popović, Đorđe Kisić I Fadil Redžić su cijelo vrijeme bili u Sarajevu, Bodo Kovačević je bio u Pragu, a Ranko Rihtman u Izraelu. Davorin Popović je 1995. godine s pjesmom “XXI vijek” Zlatana Fazlića predstavljao Bosnu i Hercegovinu na Eurosongu u Dablinu. Ona je, uz devet drugih pjesama, objavljena na trećem Davorinovom solo albumu “S tobom dijelim sve” (kuriozitet: isti naziv kao i drugog albuma), a potpisana je kao Davorin Popović i Indexi. Uz stare materijale pesme su komponirali Zlaja Arslanagić, Kemal Monteno, braća Mulahalilović (ex Hari Mata Hari), te Zlatan Redžić.
Tokom 1995. godine Indexi su zvanično obnovili rad. Uz Popovića i Kovačevića sastav su činili bubnjar Peco Petej, basist Davor Črnigoj i klavijaturist Sinan Alimanović (rođen 1954. godine u Leskovcu) koji je svojevremeno bio član grupe Kosovski božuri iz Prištine, a od sredine devedesetih postao je direktor muzičke produkcije RTV BiH. Tri puta su nastupali u Londonu, a bili su česti gosti i u drugim europskim prijestolnicama. Siječnja (januara) 1996. godine svirali su pet uzastopnih koncerata u zagrebačkoj dvorani "Vatroslav Lisinski". Krajem travnja (aprila) održali su tri rasprodana koncerta u beogradskom Sava centru i jedan u novosadskom SPENS-u. Publika ih je dočekala s oduševljenjem. Kao gosti na njihovim beogradskim nastupima sudjelovali su Kornelije Kovač, Nenad Milosavljević (Galija) i Vladimir Savčić Čobi, a najavio ih je Dušan Prelević. Na koncertu u Novom Sadu dobrodošlicu im je poželio Đorđe Balašević.
Godine 1999. Indexi su objavili tek drugi studijski album "Kameni cvjetovi", na kojemu su se vratili svom izvornom rocku zvuku, koji se najviše ogledao u tretmanu gitara i orgulja. Kao gosti na snimanju su sudjelovali Ekaterina Averianova (čelo), Željka Katavić, Alen Mustafić i Dragoljub Savić (prateći vokali). Autori muzike su Slobodan Kovačević i Ranko Rihtman, tekstova Maja Perfiljeva i Abdulah Sidran, a na ploči se našla obrada sevdalinke "Snijeg pade na behar na voće".
Snimak posljednjeg nastupa Indexa u sarajevskoj "Zetri", održanog 1. listopada (oktobra) 1999. godine objavljen je na duplom disku "01. 10. 1999. Zetra". Te večeri sa njima su kao gosti nastupali Kornelije Kovač, Goran Bregović, Milić Vukašinović, Hari Varešanović, Mladen Vojičić Tifa i članovi sarajevske grupe 7 Up.
Davorin Popović je umro 18. lipnja (juna) 2001. godine, a članovi grupe su odlučili da prestanu s radom. U BiH je ustanovljena godišnja Nagrada Davorin koja se dodjeljuje najuspješnijim muzičarima. Na prvu godišnjicu Popovićeve smrti muzička produkcija RTV BiH objavila je CD singl "Pjesma za Davora", koju je napisao Zlatan Fazlić Fazla, a uz njega su pjevali Dado Topić, Aki Rahimovski i Mladen Vojičić Tifa.
Bodo Kovačević je umro 22. ožujka (marta) 2004. godine. Bubnjar Đorđe Kisić je umro 25. novembra 2005. godine, a prvi bubnjar grupe Nedo Hadžihasanović 3. februara 2006. godine.
Knjigu o Idexima U inat godinama (Quattro Media 2006.) napisao je novinar iz Zenice Josip Dujmović.
Diskografija
Singlovi
“Sedam veličanstvenih” / “Nikada” / “Večeras u gradu mladih” / “Atlantis” (PGP RTB 1964.)
“Naše doba” / “Pružam ruke” / “Zašto je prazan čitav svijet” / “Jednom smo se svađali” (PGP RTB 1967.)
“Drugi čovjek” / “Ako jednom budeš sama” / “Jutro će promijeniti sve” (PGP RTB 1968.)
“Ne želim tvoju ljubav” / “Šabn-dabn-šabn-du-bajo” (Jugoton 1969.)
“Svijet u kome živim” / “Da sam ja netko” (Jugoton 1971.)
“Krivac si ti” / “Sve ove godine” (Jugoton 1972.)
“Sanjam” / “Balada” (Jugoton 1972.)
“Plima” / “Ugasila je plamen” / “Povratak Jacka Trbosjeka i ostalog zla” (Jugoton 1972.)
“Predaj se srce” / “Budi kao more” (Jugoton 1973.)
“Jedina moja” / “I tvoje će proći” (Diskoton 1973.)
“Samo su ruže znale” / “Samoćo, ljubavi moja” (Diskoton 1974.)
“Ding-da-da” / “Da l’ smo ljudi” (Diskoton 1974.)
“Bacila je sve niz rijeku” / “Pogrešan broj” (Diskoton 1974.)
“Volim te” / “Ti si mi bila naj, naj!” (Diskoton 1975.)
“Obala pusta, obala vrela” / “Prva ljubav” (Diskoton 1975.)
“Moja Hana” / “Noćni susreti” / “Stani malo, zlato moje” / “Putovi” (Diskoton 1976.)
“I mi i nas dvoje” / “Kad se hoće, sve se može” (Diskoton 1976.)
“Samo jednom” / “Kupala se cura jedna u potoku pod planinom” (Jugoton 1977.)
“U jednim plavim očima” / “Ana” (Diskoton 1977.)
“Voljela je Sjaj u travi” / “Pokaži mi dlan” (Jugoton 1977.)
“Ispijmo zlatni pehar” / “Sviđaš mi se” (Diskoton 1978.)
“Pozovi me na kafu” / “Slovo o čovjeku” (Jugoton 1978.)
“310 poljubaca” / “Bilo je lijepo” (Jugoton 1978.)
"Živjela Jugoslavija" / “Prazne noći a beskrajni dani” (Diskoton 1979.)
“Njene oči, usne, ruke” / “Oj, Neretvo” (Jugoton 1980.)
“Betonska brana” / “Da l’ oblak zna” (Jugoton 1981.)
"Pozdravi Sonju" / "Na svoj način" / "Dobar dan, tugo" (Diskoton 1983.)
Albumi
“Indexi” (Jugoton 1974. kompilacija)
“Indexi” (Diskoton 1977. kompilacija)
“Modra rijeka” (Jugoton 1978.)
“Sve ove godine” (Diskoton 1986. kompilacija, četvorostruki)
"Indexi" (Diskoton 1991. kompilacija CD)
"Kameni cvjetovi" (Halix Produkcija 1999.)
"01. 10. 1999. Zetra" (Komuna 2001. koncertni 2 CD)
"Best of Indexi" (Komuna 2001. kompilacija 2 CD)
Davorin Popović solo
Singl
“Ja sam uvijek htio ljudima da dam” / “Crveno svetlo” (PGP RTB 1976.)
Albumi
“Svaka je ljubav ista (osim one prave)” (Diskoton 1976.)
“S tobom dijelim sve” (Diskoton 1984.)
"S tobom dijelim sve" (Croatia Records, 1995)
"Za vašu dušu" (Pelex 1995.)
"XXI vijek" (Pelex 1995.)